Mobilväska

Så skyddar du mobilen bäst

Mobilen är den ägodel man nästintill alltid bär med sig, så väl på sandstranden som i skidspåret. Antingen finns en anledning till att vara tillgänglig eller så är det kameran och sociala medier som lockar. Oavsett vilken anledning man har så är det viktigt att skydda mobilen, allra helst när man befinner sig utomhus.

I fickan istället för i handen

Att visats utomhus en vinterdag kan innebära stora påfrestningar för en mobiltelefon och man bör därför tänka på hur man skyddar den. Att bära den i handen när man till exempel åker skidor är uteslutet både på grund av att det skulle vara väldigt osmidigt men också på grund av kylan den utsätts för.

”Kläder efter väder” är ett vanligt uttryck som man kan använda även när det kommer till att hålla mobilen skyddad från yttre påfrestningar. För den som ska ut i skidspåret eller ägna sig åt andra vinteraktiviteter är det smart att se till att plagget man har på sig har åtminstone en ficka med en dragkedja som håller tätt. Att klä sig i en elegant termokjol är kanske inte det bästa valet om man ska ut och skida eftersom att de ofta saknar fickor. Även på tighta skidkläder brukar fickor kunna vara uteslutna. Se till att välja en jacka eller ett par täckbyxor där du säkert vet att du kan förvara telefonen tryggt i en tät ficka.

Mobilväska – ett säkert kort

För att verkligen vara på den säkra sidan kan man med fördel investera i en mobilväska. Då ligger den i tryggt förvar oavsett aktivitet. Nackdelen är att det kan vara klumpigt att få ner den i en ficka och man kan behöva en handväska eller ryggsäck också. Det kan däremot vara värt att packa ner den ordentligt för att undvika att den skadas vid olika aktiviteter.