mockup

Ny iPhone iansering 7 september kl 19.00 svensk tid

Så är det dax igen, september månad och som traditionen bjuder har Apple nu bjudit in till en presskonferens för att göra sin ”årslansering” dvs större nyheter förväntas. Först på listan står såklart en ny iPhone modell som mer eller mindre all media förväntar sig skall heta iPhone 7.

Som vanligt spekuleras i snabbare processor, mer minne etc. Säkert kommer det att vara så men vi på iPhone.se är mer intresserade av vad en ny modell eventuellt kan syfta till förutom att tillfredsställa behovet av mer teknik.

iPhone har fått mer och mer konkurrens i privatperson segmentet dvs alla vi som tar ett abonnemang där en mobil ingår. Fortfarande har Apple ett bra grepp om den dyrare delen av detta segment men många vill komma in och ta över.

Vi på iphone.se tror därför att det är dax för Apple att ta nästa steg in i företagssegmentet. Speciellt i storföretagen så härskar Microsoft och PC:n. PC försäljningen faller dock successivt och för företaget är det viktigt att nu utvärdera vad som skall bli PC:ns ersättare.
Här har Apple redan tagit stora steg lite i det fördolda, Microsoft Office paket som är standard i företagsvärlden och IBM´s olika programvaror för företagets administration har redan fått och kommer successivt än mer att få en total Apple anpassning.

Detta tillsammans med iPad PRO, nytt tangentbord och integrerad penna skapar en första grund för mobil plattform. Vi tror att det nu är tid för nästa steg en iPhone PRO. Med en iPhone PRO kompletteras arbetsplatsen med samma funktionalitet (ex. pennan?) och arbetssätt vilket minimerar utbildning och integrationsarbete för företaget.

Samma mjukvara som användaren redan är van vid som Word och Powerpoint, samma funktionalitet i den mobila utrustningen ökar produktiviteten.

Så det blir spännande att följa konferensen nu den 7 september kl 19, titta in på http://www.apple.com/apple-events/september-2016/ och följ det hela. Vi hoppas såklart att vi har rätt !