galaxy 9

Galaxy S9 mot S8, Galaxy S9 Plus mot Galaxy Note 8.

Äntligen har Samsung Galaxy S9 och S9 Plus släppts efter en lång väntan. Men jag är faktiskt lite besviken.

Galaxy S9 modellerna ser nästa exakt ut som sina föregångare för det otränade ögat och jämför man dom inte sida vid sida är det svårt att se skillnaderna.

Även dom nya modellerna har en baksida i glas för den trådlösa laddningen och är lika ömtåliga som föregångarna som fick ett av dom sämsta betygen i hållbarhet och nu testas de nya modellerna.

Precis som tidigare modellerna behöver dom skyddas för att inte få skador eller spricka och flera butiker har redan fått in skal och fodral till Galaxy S9 och S9 plus.

Vad är nyheterna i Galaxy S9 jämfört med Galaxy S8?

Dom två stora nyheterna är kamerorna och emoji. Givetvis är modellerna bestyckade med den senaste hårdvaran i form av den senaste processormodellen men det kommer dom flesta användarna inte att märka av nämnvärt i den dagliga användningen.

Emoji är ett direkt svar på Apples animoji. Men är dom så viktiga och är detta verkligen en funktion som är avgörande? Tror man verkligen att någon kommer att byta modell från föregångarna för att komma åt emoji eller animoji? Jag skulle inte tro det.

Kamerauppgraderingarna

Galaxy S9 har fått en 12 megapixel kamera på baksidan med variabel bländaröppning som kan varieras mellan f/2,4 till f/1,5. Den lägsta bländaröppningen är bäst för fotografering i dagsljus och den största i sämre ljusförhållanden för att få bättre bilder med mindre grynighet. Detta är den största bländaröppningen i en smartphone kamera någonsin.

Även videofunktionen är uppgraderad och kan nu spela in slowmotion i 960 bilder per sekund.

Samsung Galaxy S9 Plus vs Galaxy Note 8

Vad är skillnaderna mellan Galaxy S9 plus och Galaxy Note 8? Det är två olika modeller men ändå väldig lika. Om man tittar prismässigt så är Note 8 ett bättre köp och du får även möjlighet till att använda pennan som följer med. Galaxy S9 Plus har lite mer kraft med den nya hårdvaran men den skillnaden är knappt märkbar i den vanliga användningen. Note har en större skärm än S9 Plus.