Appstyrt

Appstyrda produkter hett på marknaden

Idag kan vi styra alltifrån belysning till kaffekokare via appar och en gissning är att de appstyrda produkterna kommer bli fler och fler. Teknik är förmodligen ett av de områden som utvecklas snabbast och där konkurrensen också är som hårdast, så att ta fram smarta produkter är glödhett i teknikbranschen.

Marknaden idag

Det finns många fördelar med appstyrda produkter, kanske främst att de bidrar till enkel användning. Kanske blir vi till och med bättre på att släcka belysning och andra eldrivna produkter i hemmet tack vare att det är så enkelt. Belysning som går att styra direkt från telefonen har funnits ett tag och prylarna blir ständigt fler och fler. På marknaden finns bland annat kaffekokare, ljudsystem, lås och övervakningskameror som går att sköta helt och hållet från mobilen.

Smarta hjälpmedel

Redan nu finns det eluttag som går att styra via telefonen så alla produkter som har någon form av adapter kan tekniskt sett ses appstyrda, förutsett att man är en av dem som investerat i dessa uttag. Men kanske är det bara en tidsfråga innan fler trådlösa produkter kommer kunna styras direkt ifrån telefonen. Många hjälpmedel och andra hälsoprodukter skulle med fördel kunna vara appstyra för att underlätta, till exempel värmande massagekuddar och andra saker som används i hemmet för att motverka värk och liknande problem. Många personvågar går idag att koppla till telefonen och olika appar för att visa olika värden, så teknik inom hälsa kommer säkerligen även den gå snabbt framåt.

Konkurrens bidrar till utveckling

Tack vare den hårda konkurrensen i teknikbranschen blir det också viktigt för olika tillverkare att ta fram smarta och effektiva produkter. Någonstans föds en idé för att sedan utvecklas på flera tänkbara sätt för att få fram en perfekt produkt i konsumentens ögon. Fler tillverkare hakar på och produkterna utvecklas ytterligare – appstyrda produkter kommer vara självklart i framtiden.